نوشته شده توسط : رها رادفر

در نورد گرم، فلز از بین دو غلتک که فاصله آنها کمی کمتر از ضخامت فلز ورودی است عبور داده می شود و در جهت مخالف می چرخند. غلتک و فلز فلز را به جلو می راند و طول آن را افزایش و ضخامت آن را کاهش می دهد.

میزان کاهش ضخامت در هنگام نورد بستگی به میزان اصطکاک بین غلتک و سطح فلز دارد، به طوری که برای تغییر شکل زیاد، غلتک ها به جای جابجایی مواد روی آن می لغزند.

دمای نورد گرم

در نورد گرم کنترل دما اهمیت دارد، برای این منظور بهتر است دمای فلز به طور یکنواخت تا مقدار مشخصی افزایش یابد. فرآیند نورد نیاز به گرم نگه داشتن قطعه در دمای معین برای مدت طولانی دارد. اگر دمای قطعه یکنواخت نباشد، تغییر شکل ایجاد شده نیز غیر یکنواخت است. به عنوان مثال، اگر قطعه به اندازه کافی و یکنواخت گرم نشده باشد، سطوح بیرونی گرمتر از آنها به سطوح داخلی که سردتر و قوی تر هستند، نورد می شوند و اگر فلز پس از گرم شدن قطعه یا بین دو رول سرد شود، سطوح سرد شده مقاومت می کنند. تغییر شکل.

بنابراین هنگام تغییر شکل در قسمت داخلی که گرمتر و ضعیف تر است، احتمال ایجاد ترک یا شکستگی سطحی در قطعه وجود دارد.

در کارخانه هایی که تولید زیادی دارند معمولا از محصولات ریخته گری استفاده می کنند. پس از عملیات ریخته‌گری، خنک‌کاری به گونه‌ای کنترل می‌شود که می‌توانند محصول را بدون گرم کردن مجدد و جابجایی داخل دستگاه نورد گرم قرار دهند.

برای گرمایش برای تولیدات کوچکتر یا عملیات ثانویه، دمای مواد خام (شمش، بیلت یا دال) معمولاً دمای اتاق است. برای گرم کردن این قطعات تا دمای مناسب می توان آنها را در کوره های نفت سوز یا گاز سوز گرم کرد.

برای فولادهای کربنی ساده و فولادهای کم آلیاژ، حرارت معمولاً در حدود 1200 درجه سانتیگراد (2200 درجه فارنهایت) است. برای میلگردهای با قطر کوچک می توان از کوره های القایی برای گرمایش استفاده کرد.

نورد گرم معمولاً در حدود 50 تا 100 درجه سانتیگراد (100 تا 200 درجه فارنهایت) بالاتر از دمای تبلور مجدد متوقف می شود. پایان دادن به فرآیند نورد در این دمای نهایی از سخت شدن کرنشی مواد جلوگیری می کند و دانه های ریز و یکنواختی ایجاد می کند. قبل از تغییر شکل اضافی، لازم است قطعه دوباره گرم شود تا به شرایط مناسب برای نورد برسد.

مزایا و معایب نورد گرم

    مزایا و معایب نورد گرم عبارت است از
  1. به نیروی کمتری در طی فرآیند نسبت به نورد سرد احتیاج است
  2. تجهیزات و دستگاههای کمتری برای نورد گرم مورد نیاز است
  3. کرنش سختی کمتری در طی فرایند روی قطعه انجام می شود .
  4. قطعه ی فلزی تولید شده دارای استحکام کمتری نسبت به محصولات تولید نورد سرد است
  5. نورد گرم برای شمش های بزرگ مناسب است

اجزای کارخانجات نورد گرم

    اجزای اصلی لازم برای یک کارخانه نورد به ترتیب زیر می باشد :
  1. کوره پیش گرم : این کوره وظیفه گرم کردن قطعه تا دمای لازم برای نورد را دارد . برای کوره باید سیستمی طراحی شود که شمشالها داخل کوره حرکت کرده و از اول کوره وارد شده و تا زمان رسیدن به آخر کوره شمشالها به دمای لازم رسیده باشند .
  2. اجکتور: این وسیله وظیفه خارج کردن شمشالهای که به دمای لازم برای نورد ریده اند را دارد .
  3. پوسته زدا : این وسیله وظیفه برداشتن پوستهای ایجاد شده ناشی از ریخته گری و کرم کاری مجدد را به روشهای مختلف دارد .
  4. استند نورد : این وسیله برای نورد کردن شمشال یا کم کردن ضخامت قطعه را دارد که با استفاده از غلتکهای افقی این کار را انجام می دهد .
  5. استد اجر : این وسیله برای ایجاد ابعادب نسبتا دقیق از نظر عرضی و یکنواخت سازی کنارهای ورق و … کاربرد دارد که با غلتکهای عمودی این وظیفه را انجام می دهد .
  6. دستگاه های ضخامت سنج : این دستگاه وظیفه اندازه گیری ضخامت ورق تولید شده را دارد.
  7. تاب گیر : این وسیله برای تابگیری ورق بعد از تولید به کار میرود که این وظیفه را با چندین غلتک کوچک انجام می دهد .
  8. خط خنک کاری : این خط وظیفه خنک کاری ورق تولید شده را دارد که طبق شرایط محلی طراحی می شود .
  9. قیچی : وظیفه برش سر و انتهای ورق و همچنین سایز کردن ورق را دارد .
  10. دستگاه بسته بند : این دستگاه وظیفه وزن ورق و بسته بندی ورق تولید شده را به صورت اتوماتیک دارد


:: برچسب‌ها: نورد , نوردکاری , نورد گرم , فولاد ,
:: بازدید از این مطلب : 162
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رها رادفر

ورق استنلس استیل ورقی است که پایه آن آهن است اما دارای آلیاژهای دیگری نیز می باشد و بسته به خواص مکانیکی آن مانند شکل پذیری، جوش و سختی عناصر دیگری در آن ترکیب می شوند. ورق های فولادی دارای درصد کمی کربن هستند که معمولاً کمتر از 2 است و هر چه میزان کربن در ورق های فولادی بیشتر باشد شکل پذیری و مقاومت آن ها کمتر می شود. این محصول در دو نوع مختلف مربع و مستطیل تولید می شود که هر دو ابعاد متفاوتی دارند و بسته به نیاز پروژه انتخاب می شوند. یکی دیگر از ویژگی های ورق های فولادی مقاومت بسیار بالای آن ها در برابر دماهای بالا و پایین است به طوری که این ورق ها می توانند دمای 1000+ درجه سانتی گراد و 200- درجه را تحمل کنند.

استنلس استیل چیست

 فولادها به دو دسته فولاد ساده یا فولاد زنگ نزن تقسیم می شوند که فولاد کربنی ساده دارای عناصر محدودی است یعنی به غیر از کربن حاوی سیلیکون، منگنز، گوگرد و فسفر نیز می باشد. حال اگر عناصری مانند کروم به آهن اضافه شود، فولاد ضد زنگ تولید می شود. فولاد ضد زنگ یا همان استیل ضد زنگ همانطور که از نامش پیداست ضد زنگ بوده و در برابر انواع خوردگی بسیار مقاوم است. علاوه بر این، کروم پس از ترکیب با اکسیژن هوا به اکسید کروم تبدیل می شود. این لایه با چشم دیده نمی شود، اما این عنصر لایه ای ایجاد می کند که بین هوا و فلز مانع ایجاد می کند و فولاد را ایمن و سالم نگه می دارد.

انواع ورق استیل

 در طبقه بندی این محصول ورق ها بر اساس آلیاژ تقسیم بندی می شوند. چندین سری فولاد از جمله سری 300 و 400 وجود دارد. اما معروف ترین و متداول ترین استیل موجود در بازار سری 300 است که ضد زنگ بوده و به انواع مختلفی از جمله 304، 305، 316، 321، 347 تقسیم می شود که در بین 304 مورد پرمصرف تر از بقیه هستند.

این در حالی است که استفاده از فولاد سری 400 کمی متفاوت است و بیشتر در زندگی روزمره دیده می شود. به عنوان مثال برای ساخت کارد و چنگال از استیل 420 و برای تزئین از استیل سری 430 استفاده می شود. به طور کلی این فلز چکش خواری خوبی دارد و به دلیل وجود عناصر موجود در این ورق از قیمت ارزان تری نسبت به فولاد سری 300 برخوردار است.

کاربرد ورق استیل چیست

ورق استیل امروزه به دلیل ویژگی ها و مزایای منحصر به فرد خود به یکی از پرمصرف ترین ورق های موجود در بازار تبدیل شده است. از انواع کاربردهای این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سقف ساختمان
پوشش بدنه و سقف درب آسانسور
ساخت لوازم خانگی
ساخت قطعات بزرگ در کشتی سازی و همچنین ساخت پمپ
ساخت تانکرهای شیمیایی
ساخت بدنه خودرو، کامیون و هواپیما
ساخت وسایل برقی مانند ترانسفورماتور



:: برچسب‌ها: ورق , ورق فولادی , ورق استیل , استیل , ساختمان سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 176
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رها رادفر

 پروفیل چیست و چه کاربردهایی دارد؟

 پروفیل یک مقطع فولادی پرکاربرد است که به معنای واقعی کلمه به عنوان یک مقطع ثابت در یک طول مشخص تعریف می شود. پروفیل ها بر اساس کاربرد به 2 دسته ساختمانی و صنعتی تقسیم می شوند. از پروفیل های مختلف ساختمانی و برخی قطعات خودرو با استفاده از پروفیل های صنعتی درب و پنجره های آلومینیومی می سازند.

 پروفیل به چه روشی تولید می‌شود؟

در مورد روش های تولید پروفیل باید گفت که پروفیل ها با نورد گرم، خمش و پرس ورق فولادی و اتصال چند نوع پروفیل به یکدیگر تولید می شوند. بر اساس روش تولید، پروفیل ها به شرح زیر طبقه بندی می شوند:

پروفیل های نورد گرم (مانند قوطی)
پروفایل های ترکیبی

 پروفیل سنگین چیست؟

 پروفیل سنگین با ظاهر مستطیلی و مربعی در 2 نوع صنعتی و ساختمانی تولید شده و دارای تنوع ابعادی بالایی می باشد. معمولاً این پروفیل ها از طریق نورد گرم ورق های مشکی به ضخامت یک و نیم میلی متر ساخته می شوند. قیمت پروفیل های سنگین به وزن و ابعاد آنها بستگی دارد. هرچه ضخامت ورق فولادی استفاده شده کمتر باشد، قیمت پروفیل بیشتر می شود. البته در نظر داشته باشید که به دلیل وزن کمتر ورق های نازک تر، قیمت پروفیل ساخته شده از این ورق کمتر از پروفیل ساخته شده از ورق های ضخیم تر خواهد بود.

موارد مصرف پروفیل سنگین

پروفیل های سنگین می توانند نیروهای بالایی را تحمل کنند. از موارد استفاده از پروفیل سنگین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ساخت شاسی ماشین آلات سنگین
ساخت دستگاه های صنعتی
ساخت ستون در و پنجره
راهسازی
خودرو سازی

خصوصیات پروفیل سنگین

مهمترین ویژگی های پروفیل سنگین به شرح زیر است:

استحکام خمشی و پیچشی بالاتر
داشتن سطح سختی بالاتر
قابلیت جوشکاری بیشتر
قیمت ارزان تر به ازای هر واحد وزن



:: برچسب‌ها: پروفیل , قوطی آهن , قوطی پروفیل , پروفیل سنگین , خودروسازی ,
:: بازدید از این مطلب : 181
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 اسفند 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رها رادفر

یکی از روش های تولید محصولات فولادی نورد سرد می باشد. این مرحله در دمای اتاق و بسیار کمتر از دمای نورد گرم انجام می شود. بنابراین به آن عملیات نورد سرد می گویند. ورق های تولید شده توسط فرآیند گرم در نورد سرد کشیده و نازک می شوند. در عملیات نورد سرد، ورق های نازکی برای ساختن پروفیل هایی مانند ناودانی، سپر و غیره تولید می شود. یکی از مزایای این فرآیند دقت ابعادی بالا است.

فرآیند نورد سرد

محصولات پس از تولید به روش نورد گرم وارد مرحله پردازش نورد سرد می شوند. به این ترتیب فولاد پس از نورد گرم تا دمای اتاق خنک می شود. سپس غلتک های نورد سرد دوباره با دمای کمتر از دمای تبلور از آنها عبور می کنند تا ورق ها نازک تر شوند. این فرآیند ورق ها را از نظر شکل پذیری سخت تر می کند. بنابراین با عملیات آنیلینگ، پلاستیسیته و انعطاف پذیری ورق ها افزایش می یابد.

ماشین های نورد سرد معمولا دارای ضخامت سنج هایی هستند که فولاد را هنگام خروج از غلتک ها بررسی می کند. ماشین های چند مرحله ای دارای سه تا شش جفت غلتک در یک سری هستند تا ضخامت را کاهش دهند تا به محصول نهایی برسند.

محصول فولادی در هر مرحله نسبت به مرحله قبل تغییر شکل می دهد. در نهایت با استفاده از ورق آهن تولیدی پروفیل های مختلفی ساخته می شود. لازم به ذکر است که ورق های روغنی نوعی از مراحل تولید عملیات نورد سرد می باشد.

مزایای نورد سرد

مزایای محصولات نورد سرد نسبت به نورد گرم:

محصولات با ابعاد دقیق تولید می شوند.
محصول تولید شده با این روش دارای مقاومت و انعطاف پذیری بالایی است.
ورق سرد قابلیت شکل دهی بالایی دارد.
محصول نهایی تولید شده با این روش استحکام بالاتری دارد.
سختی محصولات تولید شده با این روش 20 درصد بهبود می یابد.



:: برچسب‌ها: نوردکاری , نورد سرد , فولاد , پروفیل , ورق فولادی ,
:: بازدید از این مطلب : 215
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 اسفند 1401 | نظرات ()