نوشته شده توسط : رها رادفر

گالوانیزه گرم یا روش غوطه‌‌وری گرم یکی از روش‌های متداول‌ برای محافظت از مقاطع فولادی در برابر خوردگی است. در این روش فلز را در حوضچه‌ حاوی روی مذاب فرو می‌برند تا مقاومت آن در برابر زنگ زدگی افزایش یابد. این محصول تولیدی محبوبیت زیادی دارد و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرآیند گالوانیزه کردن به منظور اضافه کردن یک روکش بر هر فلز پایه‌ای است که جهت افزایش استحکام، کارایی و همچنین دوام آن انجام می‌شود. اغلب عمل گالوانیزاسیون روی سطح فلز پایه از جنس فولاد انجام می‌شود و در این میان فلز روی Zn روکش مناسبی برای محافظت از فولاد است. این نوع روکش از جنس فلز روی از فولاد به راحتی محافظت کرده و میزان دوام و طول عمر آن را افزایش می‌دهد. به همین دلیل فرایند گالوانیزه کردن به دو روش گرم و سرد در صنایع مختلف از محبوبیت فراوانی برخوردار است. اما در این بین روش گالوانیزه گرم نسبت به سرد بیشترین کاربرد را در صنایع دارد.

فرایند گالوانیزه گرم به چه منظور انجام می‌شود؟

آهن و فولاد و سایر محصولات مشابه با وجود مقاومت مکانیکی زیاد در مقابل پدیده خوردگی ضعیف هستند. به طوری که این محصولات فلزی در دمای پایین و در صورت وجود رطوبت و در دمای بالا با قرار گرفتن در معرض اکسیژن سریع واکنش نشان داده و دچار خوردگی و اکسیداسیون می‌شوند. حال برای مقابله با این واکنش‌ها در اثر تغییرات آب و هوایی با اعمال پوشش روی سطح آنها به روش‌های آبکاری الکتریکی، غوطه‌وری گرم، پاششی، روکشی، نفوذی و غیره در راستای کاهش عمل خوردگی فولادها اقدام می‌کنند. در این بین یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای پوشش‌دهی فولادها مربوط به روش گالوانیزه گرم است.

پس فرآیند گالوانیزه به روش گرم به منظور جلوگیری از خوردگی و صدمه دیدن سازه‌های فلزی در محیط‌های شیمیایی و رطوبتی صورت می‌گیرد. در این فرایند، قطعه فلزی در یک حوضچه مذاب روی با دمای حدود 460 درجه سانتی‌گراد غوطه‌ور می‌شود تا قسمت خارجی سطح آهن یا فولاد با روی پوشش داده شود.

مزایای گالوانیزه گرم کدامند؟

اگر به دنبال خرید فولاد برای پروژه بعدی خود هستید پیشنهاد ما به شما این است که ورق گالوانیزه گرم را انتخاب کنید. چرا که این ورق‌ها دارای مزایای بی‌شماری هستند، از جمله:

مقرون به صرفه: انتخاب فولاد گالوانیزه در ابتدا ممکن است گران به نظر برسد، اما در درازمدت متوجه خواهید شد که خرید این ورق‌ها بسیار به صرفه است زیرا نیازی به تعویض یا تعمیر آن‌ها نیست. علاوه بر این گالوانیزه بسیار ارزان‌تر از پوشش‌های فولادی دیگر است.

تعمیر و نگهداری کم: فولادی که فاقد پوشش محافظتی است، برای حفظ ظاهر و ایمنی ساختاری نیاز به نگهداری زیادی دارد. اما ورق گالوانیزه به دلیل داشتن پوشش روی و گاهی کرومات، نیاز به نگهداری کم‌تری دارد.

ماندگاری طولانی: از مهم‌ترین مزایای ورق گالوانیزه گرم پوشش‌های فولادی گالوانیزه است که می‌توانند تا ۵۰ سال عمر کنند و در برابر تنش‌ها و تغییرات آب و هوایی مقاومت کنند.

حفاظت بی نظیر: هر اینچ از فولاد گالوانیزه دارای پوشش است. این شامل لبه‌های تیز و شکاف‌هایی است که قابل دیدن نیستند.

تولید سریع: فرآیند تولید این نوع ورق‌ها سریع و آسان است. در واقع یک پوشش محافظتی را می‌توان تنها در چند دقیقه اعمال کرد.



:: بازدید از این مطلب : 118
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 19 آبان 1402 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : رها رادفر

ورق گالوانیزه رنگی یا پیش رنگ نوعی ورق فلزی است که با پوشش رنگ الکترواستاتیک پوشانده شده است. ورق رنگی در حدود 15 تنوع رنگی و از ضخامت 0/18 میلی متر تا 0/7 میلی متر تولید می شود. ورق گالوانیزه رنگی کاربردهای متعددی دارد که پوشش سقف و شیروانی و ویلا و سوله از پرکاربرد ترین های آن است. 

ورق های رنگی در شکل های مختلف مانند نوع کرکره ای یا شادولاین، طرح سفال، هلالی یا سینوسی – هشتی و شیروانی فرم داده می شوند؛ همچنین این ورق ها در تنوع رنگی گسترده از جمله رنگ های قرمز، آبی، سفید، قهوه ای، قهوه ای سوخته، سبز، نقره ای، بنفش، صورتی، زرد، جگری و کرمی و دیگر رنگها در بازار موجود می باشد. در کل باید گفت بسیاری از صنایع تولیدی توسط این ورق ها پشتیبانی می شوند.

ضخامت پوشش رنگ در بخش رویی ورق های رنگی، 20 تا 25 میکرون و در بخش پشتی حدود 7 تا 15 میکرون است. ضخامت ورق تولیدیاز0/20 تا0/70 میلی متر است. تنوع رنگ در این ورق ها تا 15 رنگ در بازار وجود دارد.

کاربردهای ورق رنگی

  • صنایع ساختمانی (انواع سقف – بدنه انبار و کارگاه و سوله – نمای داخلی و خارجی ساختمان ها)
  • ساخت لوازم خانگی (بدنه یخچال و فریزر – آبگرمکن – اجاق گاز – ماشین لباسشویی – ماکروویو و ..)
  • صنایع فلزی (کابینت – تجهیزات اداری – انواع پارتیشن – بدنه رایانه و ….)
  • صنعت حمل و نقل (ساخت کانتینر – ماشین سنگین – اتاقک خودرو و …)

مزایا

  • نصب سریع و آسان
  • زیبایی و قیمت مناسب نسبت به محصولات مشابه
  • وزن سبک و ایمنی بالا در برابر زلزله
  • عدم تغییر رنگ و شکل در مقابل شرایط جوی
  • مقاوم در برابر رطوبت آب و هوا
  • یکپارچگی و عدم شکستگی به مرور زما


:: بازدید از این مطلب : 104
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 10 آبان 1402 | نظرات (0)