نوشته شده توسط : رها رادفر

ورق‏های فولادی در بسیاری از صنایع به ویژه اتومبیل سازی پرکاربرد است. ورق های فولادی گالوانیزه انواع بسیار متنوعی دارند. البته برای بررسی دقیق کاربرد آن‏ها لازم است اول بدانیم که گالوانیزه چیست؟ در فرایند گالوانیزاسیون برای جلوگیری از زنگ زدن، ایجاد خوردگی و آسیب دیدن این ورق‌ها، از لایه‌ای به منظور محافظت از فلز استفاده می‏شود.

این ورق‏های کاربردی با دو روش گالوانیزه گرم و سرد تولید و عرضه می‏شوند. حفاظت گالوانیکی از مقرون‌به‌صرفه‏ترین روش‎‏های محافظت از انواع فولادها است. علاوه‌بر صنعت اتومبیل‌سازی، گالوانیزه سرد در ساخت لوله‌های کم ضخامت نیز کاربرد دارد. همچنین گالوانیزه سرد پیچ و مهره از دیگر کاربردهای آن است. در این مقاله، به تفصیل درباره گالوانیزه سرد و کاربردهای آن بحث خواهیم کرد.

آشنایی با گالوانیزه نوع سرد

این مدل گالوانیزه، نوعی رنگ غنی شده از روی بوده که برای محافظت از قطعات فولادی یا آهنی به کار می‏‌رود. در روش گالوانیزه سرد با الکترولیز روی هر قطعه فولادی پوشش محافظ ایجاد می‏شود.

در نوع سرد این فرآیند، ضخامت پوشش حفاظتی نسبت به گالوانیزه گرم کم‌تر بوده در نتیجه دوام آن نیز کم‌تر است.

اقدامات لازم پیش از انجام گالوانیزاسیون سرد

قبل از شروع ایجاد پوشش گالوانیزه به روش سرد باید سطح قطعه مورد نظر آماده‌سازی شود. آماده‌سازی اولیه با از بین بردن چربی یا گرد و غبار از سطح فلز انجام می‏شود.

توجه داشته باشید که هنگام ایجاد پوشش، سطح فلز کاملا خشک باشد. همچنین لازم است قبل از انجام فرایند گالوانیزه از نوع سرد، سطح کار با استفاده از برس آهنی از هرگونه زدگی و خوردگی پاک شود. 

نحوه انجام گالوانیزه سرد

به طور کلی این روش، فرآیند آسانی داشته و هزینه انجام آن نیز مقرون‌به‌صرفه است. نوع سرد گالوانیزه به این صورت انجام می‏شود که پوششی غنی از روی توسط برس، غلطک، اسپری و … روی ورق‏های فولادی یا آهنی زده می‏شود. در روش ساخت گالوانیزه سرد از الکترولیز استفاده می‏شود و برخلاف گالوانیزه گرم، قطعه فلزی در معرض حرارت بالا قرار نمی‌گیرد.

اسپری

اسپری گالوانیزه سرد یکی از روش‏های ایجاد پوشش محافظ روی فلزات فولاد یا آهن است. اسپری‏های گالوانیزه نیز حاوی روی هستند که به دلیل داشتن یک ترکیب اتصالی شیمیایی سبب می‏شود پوشش‌ به صورت مکانیکی به سطح فلز متصل شده و میزان محافظت را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.

رنگ

معمولا رنگ گالوانیزه سرد بر پایه رزین و با درصد بالا روی غنی شده است. پوششی که این رنگ ایجاد می‏کند برای حفاظت کاتدی سطوح فولادی یا آهنی استفاده می‏شود.

از ویژگی‏های پوشش ایجاد شده توسط رنگ، مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی و چسبندگی فوق‌العاده است.

مزایای گالوانیزه سرد

استفاده از این گالوانیزه مزایای بسیاری داشته که این مزایا سبب محبوبیت گالوانیزه سرد شده است. از جمله نکات مثبت مهم آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پایین‏تر بودن پیچیدگی فرآیند گالوانیزه از نوع سرد
  • عدم نیاز به تجهیزات ویژه
  • مقرون‌به‌صرفه بودن گالوانیزاسیون به روش سرد
  • زمان پایین انجام فرآیند نوع سرد گالوانیزه
  • هدر رفت پایین حجم مواد اولیه مصرفی
  • دارای زیبایی ظاهری به دلیل سطح براق و درخشان

گالوانیزه سرد چه کاربردی دارد؟

ورق‏های گالوانیزه از نوع سرد به دلیل ضخامت کم پوشش محافظ، برای صنایعی که ظرافت بیش‌تری نیاز دارند، استفاده می‏شود. ورق‏ها و قطعات ساخته شده با این روش در ساخت قطعات خودرو، ساخت پیچ و مهره، ساخت لوله‌های کم ضخامت و … کاربرد دارند.



:: بازدید از این مطلب : 152
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 13 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رها رادفر

لوله‌های فلزی در دو شکل کلی تولید می‌شوند؛ یعنی هر لوله‌ای که فلزی باشد، به یکی از دو شکل زیر تولید شده است:

  • لوله‌های درزدار که با انواع جوش مستقیم یا مارپیچ، شکل می‌گیرند.
  • لوله‌های بدون درز یا مانیسمان.

همان طور که از اسم این دو محصول به خوبی برمی‌آید، تفاوت اساسی لوله‌های فلزی در نحوه‌ی ساخت آن‌هاست. اهل صنعت می‌دانند، حتی اگر فرآیند جوشکاری در لوله های درزدار با دقت انجام شود و جوش لوله بسیار مستحکم باشد، بازهم مشکلاتی مانند ترک خوردن یا آسیب به لوله از قسمت‌های جوشکاری شده آغاز می‌شود. این یعنی یک لوله درزدار در بهترین حالت ممکن، باز هم به اندازه یک لوله‌ی بدون درز قدرت و استحکام ندارد.

مشخصات لوله مانیسمان چیست؟

لوله‌های مانیسمان با استانداردها و گواهی‌های متعددی تولید می‌شوند؛ هر محصول باید بر اساس استانداردهای ادعاشده توسط کارخانه، تولید شده‌باشد؛ در غیر این صورت، یک محصول دقیق نیست.

دو استاندارد زیر، معمولاً برای ساخت لوله‌های بدون درز فلزی استفاده می‌شود:

  • برای لوله‌های فولادی از استاندارد ASME B36.10
  • برای لوله‌های استیلی از استاندارد ASME B36.19

ارائه‌دهندگان این استانداردها، برای هر کدام از ویژگی‌های یک لوله‌ی بدون درز، مانند قطر، ضخامت و طول، بازه‌ی خاصی را مشخص کرده‌اند؛ کارخانه‌هایی که ادعا می‌کنند محصولات خود را بر اساس این استانداردها به بازار عرضه می‌کنند، حتماً باید لوله را در بازه‌ها و ابعاد از‌پیش‌تعیین‌شده، تولید کنند.

انواع لوله مانیسمان

 انواع رایج لوله‌ی مانیسمان به شرح زیر است:

  • رده 20:

این نوع از لوله، ضخامتی در حدود 2 تا 6 میلی‌متر و سایزی حدود یک تا دوازده اینچ دارد؛ همچنین وزن آن بر اساس مشخصات دیگرش تا حدود 300 کیلوگرم متغیر است.

  • رده 40:

این نوع از لوله‌ی مانیسمان نیز سایزی از حدود 1 تا 12 اینچ و ضخامتی در بازه‌ی 2 تا 10 میلی‌متر خواهد داشت. وزن این محصول در برخی موارد تا 500 کیلوگرم هم می‌رسد.

  • رده 60:

این لوله، مانند سایر انواع لوله، بدون درز نیست و تقاضا برای آن کم است. این رده، معمولاً در بازه‌ی قطر 8 تا 24 اینچ تولید و عرضه می‌شود؛ وزن آن نیز بر اساس قطر در ضخامت، متفاوت خواهد بود.

  • رده 80:

این محصول، در ضخامتی بین 3 تا 9 میلی‌متر و وزنی حدود 9 تا 150 کیلوگرم به بازار عرضه می‌شود. همچنین گفتنی است که از نظر سایز، بسیار متنوع است.

  • رده 120:

وزن این محصول، در مقایسه با ضخامت زیاد آن تا حدود 700 کیلوگرم هم می‌رسد و سایز و ابعادش بر اساس درخواست مشتریان، متعدد است.

  • رده 160:

بالاترین رده‌ی لوله‌های مانیسمان است که با وزنی بسیار زیادتر از رده‌های دیگر به بازار عرضه می‌شود. این لوله در صنایع خاصی کاربرد دارد.

کاربردهای لوله مانیسمان چیست؟

لوله‌های بدون درز، نسبت به لوله‌های درزدار، مقاومت بیشتری دارند و استحکامشان در برابر انواع نیروهای خارجی بسیار مطلوب‌تر است. لوله‌های بدون درز، معمولاً در صنایعی به‌کار می‌روند که نحوه‌ی اتصال آن‌ها خیلی دشوار باشد. نکته اینجاست که این لوله‌ها کاملاً مقاوم بوده و هیچ آسیبی هنگام اتصال، نمی‌بینند. موارد زیر، مهم‌ترین کاربردهای لوله‌های بدون درز هستند:

  • خط‌های استخراج و انتقال نفت و گاز، صنایع پالایشگاهی و شرکت‌های پتروشیمی.
  • مبدل‌های حرارتی و گرمایی.
  • عایق کردن کابل‌های فشار قوی برق و سایر کاربردها در نیروگاه‌های تولید انرژی.
  • آبرسانی صنعتی و آبرسانی برای امور کشاورزی.


:: بازدید از این مطلب : 120
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 شهريور 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رها رادفر

میلگرد، به پروفیلی با سطح مقطع دایره‌ای و توپُر گفته می‌شود که اغلب افراد، نوع فلزی آجدار آن را که در ساختمان‌سازی کاربرد دارد، می‌شناسند. به طور معمول، جنس میلگرد از فولاد است؛ اما باید بدانید که تنوع تولید این محصول، بسیار زیاد بوده و در صنعت، انواع میلگرد، تولید و استفاده می‌شود.

چرا در ساختمان سازی از میلگرد استفاده می‌شود؟

مقاومت فشاری بتن فوق‌العاده است و برای خرد کردن بتن، نیروی بسیار زیادی مورد نیاز است. این در حالی است که ساختاری با این حد از مقاومت فشاری، مقاومت کششی و پیچشی نسبتاً ضعیفی دارد. به همین منظور در سازه‌های بتنی برای افزایش استحکام کششی و پیچشی بتن از میلگرد آجدار استفاده می‌شود.

میلگرد ترانس یکی از پُرکاربرد ترین و پر‌مصرف‌ترین مقاطع فولادی است که به علت داشتن تنوع بالایی در سایز، ابعاد و شکل‌های مختلف، در پروژه های صنعتی و ساختمانی کاربرد دارد.

انواع میلگرد از نظر جنس

میلگردها به طور کلی به دو دسته میلگرد ساده و میلگرد آجدار تقسیم بندی می‌شوند. از انواع میلگرد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میلگرد اروپایی (کربن، منگنز، سیلیکون، آلیاژی و غیره)
  • فولاد کربن‌دار (میلگرد پایه «سیاه»)
  • گالوانیزه
  • اپوکسی پوشش داده‌شده
  • فایبرگلاس پلیمر و ضد زنگ

میلگرد اروپایی

ویژگی مهم میلگرد اروپایی، جنس آن است که به‌ طور عمده از منگنز ساخته شده است. میلگرد اروپایی، مقاوم‌ترین نوع میلگرد با توجه به ویژگی خم‌شوندگی است. از دیگر ویژگی این محصول می‌توان به این اشاره کرد که کار با آن راحت است. به‌ طور کلی برای استفاده در مناطق زلزله‌خیز و یا برای پروژه‌هایی که نیاز به ساختاری یکپارچه دارند، این میلگرد توصیه نمی‌شود.

میلگرد با فولاد پُرکربن

رایج‌ترین نوع میلگرد، میلگرد «سیاه» است که در هر نوع و مقیاس پروژه، به‌ جز چند استثناء، استفاده می‌شود. بزرگ‌ترین ضعف میلگرد سیاه این است که زود دچار فرسایش می‌شود. اگر این فرسایش زیاد باشد، باعث شکسته شدن بتن‌های اطراف آن می‌شود.  برای شرایطی که ممکن است میلگرد در معرض رطوبت و اشباع آب قرار بگیرد، گزینه‌های مناسب‌تری نسبت به میلگرد سیاه وجود دارد. با این حال می‌توان نتیجه گرفت که بهترین نوع میلگرد موجود از لحاظ قدرت و استحکام کششی، میلگرد سیاه است.

میلگرد با پوشش اپوکسی

میلگرد با پوشش اپوکسی، در واقع همان میلگرد سیاه با پوشش اپوکسی است. این میلگرد، دارای مقاومت نسبی مشابه است. اما در برابر خوردگی مقاوم‌تر است. با این حال، پوشش اپوکسی، فوق‌العاده ظریف است. هرچه آسیبِ وارده به پوشش بیشتر باشد، مقاومت کمتری به خوردگی از خود نشان می‌دهد.

میلگرد گالوانیزه

اگر بخواهیم میلگرد اپوکسی و گالوانیزه را با یکدیگر مقایسه کنیم، باید بگوییم که میلگرد گالوانیزه نسبت به میلگرد سیاه، چهل برابر مقاومت بیشتری در برابر خوردگی دارد و شاید به همیت دلیل هم از میلگردهای اوپکسی گران‌تر هستند. ازآنجایی که این نوع میلگردها آسیب‌پذیری کمتری دارند، بنا بر این ارزش بیشتری نسبت به میلگرد اپوکسی دارند.

میلگرد از جنس فیبر تقویت شده پلیمری (GFRP)

میلگرد FRP، محصولی کامپوزیتی است که به جای میلگردهای فولادی استفاده می‌شود و به طور قابل توجهی از خسارات ناشی از خوردگی میلگرد در محیط های خورنده و اسیدی جلوگیری می‌کند. استفاده از میلگرد FRP، در اماکنی که مشکل مجاورت با میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی وجود ندارد، بهترین انتخاب برای مسلح کردن بتن می‌باشد. این محصول، به دليل مقاومت عالی و مناسبی كه در برابر سولفات‌ها و كلريدها و همچنین مقاومت در برابر زنگ زدگی و زنگ خوردگی، مورد استفاده وسیع قرار می‌گیرند.

 



:: برچسب‌ها: میلگرد , میلگرد آجدار ,
:: بازدید از این مطلب : 124
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 24 مرداد 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رها رادفر

آهن قراضه یا ضایعات آهن و ضایعات فولادی غیر قابل مصرف است و میتوان آن را بازیافت کرد. قراضه آهن یکی از منابع تامین فلزات است.

آهن قراضه، اضافات به‌ دردنخور و قابل بازیافت محصولات غیر قابل استفاده است؛ محصولاتی که در صنایع ساختمانی، خودروسازی، کارخانه، ساختمان‌ سازی یا مانند آن ایجاد شده باشند.

قراضه به‌ عنوان یکی از اصلی‌ ترین منابع تامین فلزات در صنایع مختلف است.

انواع آهن قراضه

آهن قراضه در صنعت آهن آلات انواع متنوعی دارد. به دلیل تنوع بالای محصولات فولادی،دسته بندی های مختلفی دارد. درجه‌ بندی قراضه، انواع قراضه را از لحاظ خالص بودن آهن موجود در آن مشخص می‌ کند. چگونگی درجه‌ بندی آهن قراضه توسط کارخانجات فولاد تعیین می‌ شود.

از این رو، قطعات ضایعاتی در درجه بندی قراضه به دسته‌های مختلفی تقسیم می شود که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

درجه سوپر ویژه

این نوع از قراضه آهن شامل قراضه هایی مانند آهن آلات ساختمان مثل میلگرد و تیرآهن و غیره میشود و اهمیت و ارزش بالایی نسبت به بقیه ی انواع قراضه ها می شود.

درجه ویژه

منظور از قراضه درجه ویژه، ورق روغنی و ورق سیاه و فاقد زنگ زدگی، قالب بتن، سر تیر آهن، تکه نبشی، تکه ناودانی و غیره می باشد.

درجه یک

قراضه هایی مانند میلگرد کلافی، قوطی و پروفیل ، سر و ته آبگرمکن، انواع لوازم موتوری سبک و سنگین، شاسی هستند.

در قراضه های درجه یک حداقل میزان آهن ۹۷ درصد می باشد و سه درجه باقی را فسفر و گوگرد هر یک نیم درصد، مس، کرم و نیکل هر یک ۲۰/۰ درصد، مولیبدن ۱/۰ درصد، عناصر مس، نیکل، مولیبدن، کرم در مجموع ۳۵/۰ و سرب و روی و قلع هر یک ۰۳/۰ درصد تشکیل می دهند.

 درجه دو

این قراضه های در مقایسه با قراضه های درجه یک، به میزان ۳ در صد کمتر آهن دارند. یعنی حداقل میزان آهن در این قراضه های ۹۴ درصد می باشد. که شش درصد باقی را سایر عناصر و فلزات تشکیل می دهد. به قراضه هایی مانند ضایعات درب و پنجره آهنی مستعمل ، تنه دو چرخه و موتور سیکلت، انواع توری ازجمله قراضه‌های درجه‌ دو محسوب می‌شوند.

درجه سه

قراضه های درجه سه، بخش دیگری از قراضه های آهن می باشند، که در مقایسه با انواع دیگر در درجه بندی قراضه مشخص می شود. حداقل میزان آهن در این قراضه ها ۹۲ درصد می باشد، که نسبت به قراضه های درجه یک و دو کمتر است. ۸درصد عناصر باقی مانده را سایر عناصر مانند فسفر، مس، نیکل، سرب، روی و غیره تشکیل می دهد. ورق گالوانیزه مستعمل و رنگ خورده، حلب بهداشتی فله، منبع اگزوز ماشین و شلنگ‌های فشارقوی سوخته ازجمله قراضه درجه سه به شمار می‌روند.



:: برچسب‌ها: آهن , آهن قراضه , فولاد ,
:: بازدید از این مطلب : 119
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 تير 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رها رادفر

ازه‌های فلزی و بتنی معروف‌ترین نوع ساختمان‌ها هستند. ساختار این سازه‌ها باید طوری باشد که تمام بارهای وارده را تحمل کرده و بارهای اضافه را به زمین انتقال دهند. این امر باعث عدم آسیب دیدن و تخریب سازه در برابر نیروهای استاتیک و داینامیک می‌شود. ساختار اسکلت‌ها، تیرها و ستون‌ها و نحوه اتصال آنها به همدیگر نقش زیادی در تحمل بار توسط ساختمان دارد. طبق این نکته و با توجه به نوع بنا و کاربرد آن، از سیستم‌ متفاوتی برای ایجاد اجزای باربر سازه استفاده می‌کنند. در این نوشته به معرفی انواع قاب‌ ساختمانی و کاربرد آنها می‌پردازیم.

قاب ساختمانی چیست؟

 این متدها که به دو نوع قاب سخت و مهاربندی شده تقسیم می‌شوند، از عناصر اصلی ساخت‌و‌ساز هستند. نحوه استفاده از آنها در بناهای مختلف با هم تفاوت دارد. به‌عنوان‌مثال سازه‌هایی که از نوع سخت استفاده می‌کنند، با اتصالات پین طبقه‌بندی می‌شوند و قاب‌های صلب نیز در آنها ثابت هستند؛ در صورتی که در سیستم مهاربندی شده، از انواع شیروانی و پورتال استفاده می‌کنند. در تعریفی ساده‌تر می‌توان گفت مکان و ساختار المان‌های باربر بنا مانند تیرها، ستون‌ها، مهاربندها و نحوه اتصال آنها را قاب‌های ساختمانی می‌گویند که تاثیری مستقیم در انتقال بارهای افقی و عمودی دارند.

قاب در اصل به سازه‌ای گفته می‌شود که با استفاده از آن، تیر را توسط مفصل‌های گوناگونی به ستون متصل می‌کنند. این نوع اتصال که بسیار ساده انجام می‌شود، موجب جدا شدن تیرها و ستون‌ها از هم شده و زاویه‌ای حدودا 90 درجه (یا پایین‌تر) بین آنها بوجود می‌آورد. (در واقع هیچ‌گونه لنگری ساخته نمی‌شود)

این سیستم‌ها برای حفظ سازه در مقابل نیروهایی مانند باد، وزن ساختار و زلزله به‌کار می‌روند.  نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که در مورد استحکام سازه‌ها، دقت در مسائلی مانند اجرای قالب‌بندی فونداسیون، قاب و خرپا اهمیت ویژه‌ای دارد.

انواع قاب‌‌‌های ساختمانی

با توجه به کاربرد هر ساختمان و نیازهای بنا، انواع متفاوتی از این قالب‌ها با تنوع بالا موجود هستند. در ادامه این بخش می‌خواهیم دسته‌بندی آنها را بررسی و هر کدام را تعریف کنیم.

قاب ساختمانی ساده

در این سیستم، تمامی اتصالات به‌طور مفصلی انجام می‌شوند و به هیچ‌وجه نمی‌توان نیروهای لنگری را منتقل کرد. وظیفه اصلی تیرها و ستون‌ها در متد ساده، انتقال دادن بارهای مرده و زنده، ابتدا به فونداسیون و پس از آن به زمین است.

قاب خمشی

از این سیستم برای دفاع در برابر نیروهای جانبی مانند زلزله استفاده می‌کنند. این نوع خود به سه دسته قاب خمشی معمولی، فولادی، ویژه و متوسط تقسیم می‌شود.

قاب خمشی معمولی

این سیستم، بسیار دقیق ساخته می‌شود و از تغییر شکل‌های فرا ارتجاعی در صورت وقوع زلزله پیش‌گیری می‌کند؛ البته ممکن است در این حین آسیب‌هایی به بنا وارد شود. با‌توجه به این مورد در مناطقی که احتمال زلزله زیاد باشد، از آن استفاده نمی‌شود.

قاب خمشی فولادی

در ساختمان‌های اداری از این سیستم استفاده می‌شود؛ چون رفت‌و‌آمد در این مکان‌ها زیاد است و نیاز به فضایی منعطف و آزاد برای انجام فعالیت‌های مختلف می‌باشد. در این نوع متد، از دیوارهای برشی یا مهاربندها استفاده نمی‌شود و بارهای جانبی بوسیله آن مهار می‌شوند.

قاب خمشی ویژه

این نوع سیستم، مقاومت بالایی دارد و از تغییر شکل‌های فرا ارتجاعی پیش‌گیری می‌کند. از این متد در مناطقی با احتمال وقوع زلزله یا بادهای شدید و طوفان‌ها استفاده می‌شود.

قاب خمشی متوسط

مقاومت این سیستم‌ها در برابر تغییر شکل‌های فرا ارتجاعی بسیار کم است. در این روش از مفاصل پلاستیکی در اواخر تیر و بعد از قسمت اتصال تیر به ستون استفاده می‌کنند. این متد در مناطقی با احتمال زلزله پایین یا متوسط کاربرد دارند.

قاب‌‌های مهاربندی‌‌شده

یک نوع دیگر از قاب ساختمانی، سیستم مهاربندی شده‌است که اعضای افقی، عمودی و قطری دارد. اعضای افقی حاوی تیرها، اعضای عمودی (قائم) حاوی ستون‌ها و اعضای قطری نیز شامل مهاربندی‌ها هستند. این سیستم در برابر نیروهای جانبی از سازه حافظت می‌کند و به دو شکل همگرا و واگرا اجرا می‌شود. در بادبند یا مهاربندهای همگرا، محور اعضای قطری در نقطه‌ای از ستون یا تیر در محلی که همدیگر را قطع می‌کنند، به یکدیگر نزدیک می‌شوند.



:: برچسب‌ها: قاب ساختمانی , ساختمان , ساختمان سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 142
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 31 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رها رادفر

پروفیل قاب فرانسوی در گروه پروفیل های باز قرار دارد. روش تولید چهارچوب فلزی فرانسوی به وسیله فرایند نورد گرم و با دستگاه رول فرمینگ انجام می شود. ضخامت تولیدی آن 2 تا 2.5 میلی متر بوده و در طول 6 متر تولید می شود.

روش تولید پروفیل فلزی فرانسوی

این پروفیل با ورق سیاه تهیه می شود. برای تولید آن در قدم اول ورق سیاه خریداری شده را به کارخانه تولید قاب فرانسوی می فرستند.

در قدم بعدی با دستگاه های مخصوص نواربری، ورق را درابعاد و اندازه های دلخواه برش می زنند.

در مرحله بعد ورق به سمت دستگاه رول فرمینگ فرستاده می شود و در آن جا در مرحله رول فرمینگ به وسیله غلتک نورد سرد و با ایجاد فشار بر سطح ورق، شکل آن تغییر کرده و بعد از فرایند شکل دهی ورق به قاب فرانسوی تبدیل می شود.

قیمت پروفیل چهارچوب فلزی فرانسوی متاثر از چه عواملی است؟

 عوامل مختلفی در قیمت چهارچوب فرانسوی تاثیرگذار هستند که شامل قطر فلز به کار رفته در پروفیل، سایز و ابعاد چهارچوب و … می‌باشد. قیمت روز پروفیل چهارچوب فرانسوی بر اساس معیارهایی همچون قیمت مواد اولیه ،هزینه حمل و نقل و قیمت بازارهای داخلی و جهانی محاسبه می‌گردد.

کاربرد قاب فلزی فرانسوی

از چهارچوب فلزی فرانسوی اکثرا برای چهارچوب درب ورودی ساختمان و درهای داخل منازل و اتاق ها مصرف می شود.

 

 


:: برچسب‌ها: چهارچوب فلزی فرانسوی , چهارچوب , چهارچوب فلزی ,
:: بازدید از این مطلب : 111
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 20 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رها رادفر

لوله اسپیرال یکی از پرکاربردترین انواع لوله است که در صنایع مختلف کاربردهای متفاوتی دارد. این لوله های فولادی به صورت مارپیچ از ورق های فولادی با ضخامت های مختلف تولید می شوند و به دلیل ویژگی های منحصر به فرد این لوله فولادی در صنایع گاز و نفت نیز کاربرد دارد. 

همانطور که گفته شد این لوله فولادی به صورت مارپیچ از ورق های فولادی با ضخامت های مختلف تولید می شود. فضای داخلی این لوله دارای سطحی صاف و یکنواخت است تا تلفات ناشی از اصطکاک را کاهش دهد و این لوله را برای انتقال سیالات آماده کند. اما در سطح بیرونی لوله دارای درز جوشی است که مقاومت آن را 2.5 برابر درز مستقیم یا لوله جوشی می کند.

جوش یا درزهای مارپیچ روی سطح لوله اسپیرال باعث شده است که این لوله حداکثر استحکام و مقاومت فشاری را داشته باشد.

نحوه تولید لوله اسپیرال

 روش تولید لوله اسپیرال بدین صورت است که پس از صاف شدن ورق فولادی به کمک غلتک، لبه های آن از ضایعات پاک می شود و سپس لوله مارپیچ به دو صورت یک مرحله ای و دو مرحله ای تولید می شود.

تک مرحله‌ای

این روش سه مرحله دارد. در مرحله اول قسمت ابتدایی ورق های فولادی به هم جوش داده شده و اطراف لبه ها صاف می شود. سپس لبه ورق خم می شود تا از برجستگی غیر قابل فشار جلوگیری شود.

در مرحله جوشکاری زیرپودری در لوله مارپیچی ابتدا لبه داخلی ورق و سپس لبه بیرونی توسط دستگاه جوش زیرپودری جوش داده می شود. پس از آن، نوبت برش لوله است. نکته اصلی در این روش تولید کندی آن به دلیل محدود بودن سرعت جوش زیرپودر می باشد.

دو مرحله‌ای

 این روش تولید نیز مانند روش تک مرحله ای است. با این تفاوت که شکل دهی ورق توسط GMAW انجام می شود یعنی در مرحله جوشکاری از داخل و خارج توسط چندین دستگاه جوش زیرپودری درز انجام می شود. این تفاوت باعث شده راندمان تولید بالاتر رفته و سرعت این روش چهار برابر روش تک مرحله ای باشد.

مزایای لوله اسپیرال

لوله اسپیرال دارای مزایا و ویژگی های منحصر به فردی نسبت به لوله جوشی می باشد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:

بدون محدودیت در طول لوله مارپیچ
استحکام و مقاومت بالا
استفاده کمتر از فلنج
در انواع مختلف برای کاربردهای مختلف تولید می شود
اندازه گیری آسان تر جریان هوا
تصفیه راحت تر
نشتی هوا کمتر
استحکام بالا در برابر شکستگی و ترک خوردگی
هزینه تولید بسیار پایین در مقایسه با سایر لوله های جوش داده شده
تولید لوله های قطر بزرگ تا 120 اینچ
شکل پذیری زیاد

کاربرد لوله اسپیرال

از این لوله ها در مراکز عمومی، کلینیک ها و بیمارستان ها، تجمعات و مکان های تفریحی، ساختمان های اداری و انبارها برای سیستم های گرمایش و تهویه مطبوع استفاده می شود. موارد زیر از جمله مهمترین کاربردهای لوله اسپیرال می باشد.

این لوله ها خواص مکانیکی بسیار بالایی دارند و به دلیل مسطح بودن فضای داخلی لوله باعث انتقال بهتر جریان سیال خواهند شد.
به دلیل وجود شیارهای جوشی روی سطح مارپیچ آن یکی از مقاوم ترین لوله ها بوده و در برابر ترک و شکستگی لوله از استحکام بالایی برخوردار است.
برای استفاده در سیستم های شتاب بالا و تهویه مطبوع فشار بالا مناسب است.
لوله های اسپیرال در سیستم های تهویه، حذف گرد و غبار و تخلیه مونوکسید کربن استفاده می شود.
لوله های مارپیچ در صنایع مختلفی مانند: صنعت نفت و گاز (برق، شیمیایی، انرژی حرارتی، آب و فاضلاب و همچنین سازه های پل و فلزی) کاربرد دارند.



:: برچسب‌ها: لوله , لوله فولادی , لوله اسپیرال ,
:: بازدید از این مطلب : 145
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 6 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رها رادفر

خرپاها سازه های فلزی مثلثی شکلی هستند که در ساخت سازه های مختلف کاربرد فراوانی دارند. اعضای قاب سازه ها وزن اعمال خارجی را تحمل می کنند و در معرض نیروهای محوری اصلی قرار دارند. خرپاها انواع مختلفی دارند که شامل خرپاهای تخت و ساده و خرپاهای فضایی می شود. در خرپاهای مسطح و ساده بار خارجی به اعضا در یک سطح وارد می شود اما در خرپاهای فضایی اعضا در سه بعد فضا جهت گیری می کنند.

خرپا چیست؟

اعضای سازه فولادی در معرض نیروهای محوری هستند و معمولاً کارایی بیشتری نسبت به اعضای انعطاف پذیر دارند. زیرا سطح مقطع آنها تقریباً یکنواخت است. خرپاها از اعضای مختلفی تشکیل شده اند که دارای یک محور اصلی هستند و معمولاً برای ایجاد مقاومت در برابر بارهای خارجی استفاده می شوند. همچنین اغلب برای پوشش دهانه های بزرگ استفاده می شود. همانطور که می دانید سیستم های خرپایی نسبت به سایر سیستم ها مصالح نسبتاً کمتری مصرف می کنند و برای ساخت آنها به نیروی کار کمتری نیاز است، بنابراین خرپاها در زمینه سازه های فضایی ساختمانی کاملا مناسب و کارآمد هستند.

خرپا در مناطق مختلف از جمله سقف ساختمان های صنعتی یک طبقه، سقف های بلند و سقف ساختمان های چند طبقه کاربرد دارد. از خرپاها در مقاطع ذکر شده با هدف ایجاد مقاومت در برابر بارهای ثقلی استفاده می شود. ناگفته نماند که از خرپاها در قسمت های دیگر با هدف ایجاد مقاومت در برابر بارهای جانبی و ایجاد پایداری جانبی استفاده می شود. این قسمت ها شامل ساختمان ها، دیوارهای چند طبقه، تیرهای بلند افقی ساختمان های صنعتی می باشد.

معمولاً خرپاها عمل شاه را در انتقال بار سنگین از دهانه بزرگتر انجام می دهند که به آن توری نیز می گویند. همچنین تسمه های توری معمولاً طبیعی تر و سبک تر از تسمه های معمولی هستند و به همین دلیل کاملاً اقتصادی و مقرون به صرفه هستند. این شبکه ها به عنوان سیستم پشتیبانی از کف در ساختمان های چند طبقه استفاده می شود. با این کار می توان به راحتی و بدون افزایش عمق سقف، عمق تمام دهانه های مشبک را در خرپاها تنظیم کرد.

معمولاً از خرپاهای فولادی در ساختمان ها و پل ها نیز استفاده می شود. همانطور که می دانید در قسمت های بالایی این مقاله جزئیات خرپاهای سازه های فلزی ارائه شد. در ادامه رفتار و طراحی خرپاهای کامپوزیت فولاد و بتن مورد بررسی قرار می گیرد.

مزایا و معایب خرپا

> یکی از مزیت های روش خرپایی مناسب بودن آن برای اکثر سازه ها در مناطق شهری است.
> اجرای خرپا در هر شرایطی بسیار انعطاف پذیر است.
> خرپاها قابل استفاده مجدد هستند.
> اجرای خرپا ساده است و نیازی به دستگاه تخصصی ندارد.
> قابل استفاده برای مسافت های طولانی
> القای بارهای داخلی اعضا به صورت محوری (در جهت عضو)، فشار یا کشش و کمترین میزان استفاده از مصالح

معایب روش خرپایی
> اجرای خرپا نسبت به روش های پیشرفته تر زمان نسبتاً طولانی تری دارد.
> سازه خرپایی از نظر طراحی بزرگ است و فضای زیادی را اشغال می کند.
> هزینه های نگهداری خرپا بالاست. زیرا از اعضای زیادی تشکیل شده است.
> خرپا وزن زیادی به ساختمان اضافه می کند.



:: برچسب‌ها: خرپا , فولاد , پروفیل ,
:: بازدید از این مطلب : 155
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 27 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رها رادفر

ورق‌های فلزی به طور کلی از نورد سرد یا نورد گرم تولید می‌شوند. تولیدکنندگان فولاد، بر اساس نیاز و کاربرد این ورق‌ها تغییراتی در ظاهرشان ایجاد می‌کنند. از جمله ورق‌های همراه با تغییر، ورقی فلزی است که با حفره‌های بسیار زیاد روی سطح، به بازار عرضه می‌شود؛ این ورق که اصطلاحاً «ورق پانچ» نامیده می‌شود، کاربردها، انواع و ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. 

ورق پانچ چیست؟

ورق پانچ نوعی ورق فلزی است که با سوراخ های زیادی روی سطح تولید و عرضه می شود. ورق های پانچ شده معمولاً به صورت دستی یا با دستگاه های CNC پانچ می شوند. نکته اینجاست که ورق پانچ شده از ورق های فلزی معمولی تولید می شود و پس از نورد در مراحل پانچ می شود. منافذ روی سطح این ورق به شکل مربع، دایره، ستاره و لوزی است. البته مدل توری دایره ای ورق پانچ کاربرد بیشتری دارد.

ورق پانچ چه ویژگی‌هایی دارد؟

سطح بالایی ورق پانچ کاملا ضد لغزش بوده و در برابر انواع خوردگی و اکسید آهن از استحکام خوبی برخوردار است. از دیگر ویژگی های این ورق می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استحکام بی نظیر در برابر انواع ضربه و دمای بالا
فرآیند فیلتر و تصفیه کاملاً اصولی و مطلوب است
کنترل انواع ارتعاش و رسانایی مناسب صدا

ورق پانچ چه کاربردهایی دارد؟

ورق پانچ شده به دلیل ظاهر منحصربفرد خود کاربردهای خاصی دارد. رایج ترین کاربردهای ورق فولادی پانچ شده به شرح زیر است:

تولید انواع پارتیشن، سقف کاذب، سایبان و روکش بالایی آسانسور
در شهرسازی و زیباسازی شهر، تولید انواع نیمکت پارک، سطل زباله و دیوارهای مربوط به آژانس یا ایستگاه اتوبوس.
ساخت انواع ماشین آلات و ماشین آلات صنعتی و نیمه صنعتی
ساخت انواع سانتریفیوژ و فیلتر و دستگاه تصفیه گاز
تولید انواع تجهیزات مرتبط با صنایع غذایی مانند ساخت ماشین آلات خشک کن حبوبات، سبزیجات و دستگاه دانه بندی.



:: برچسب‌ها: ورق فولادی , ورق , فولاد , آهن , ورق پانچ , خودروسازی ,
:: بازدید از این مطلب : 155
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 14 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : رها رادفر

بسیاری از مصالح در صنعت ساختمان استفاده می شود. هر کدام از این مصالح نقش اساسی در تکمیل ساختمان دارند. یکی از مصالح مهم و ضروری در ساخت و ساز ساختمان پروفیل است که در دو نوع صنعتی و ساختمانی وجود دارد. پروفیل ها انواع مختلفی دارند و کاربردهای متفاوتی دارند. در این مقاله می خواهیم در مورد قوطی پروفیل، کاربرد و ویژگی های آن به طور کامل صحبت کنیم.

قوطی پروفیل چیست؟

پروفیل‌ها مقاطعی فولادی و توخالی هستند که هر یک بنا به کاربردشان با طراحی خاصی تولید می‌شوند. امروزه این مقاطع فولادی را مطابق با جنس، سایز، کاربرد و شکل تقسیم‌بندی می‌کنند. در مفهوم کلی، به تمامی مقاطع فولادی پروفیل می‌گویند اما به طور کلی در صنعت ساخت و ساز و در مبحث تخصصی تعریف پروفیل، باید گفت که دو نوع پروفیل باز و بسته وجود دارد. هر 2 نوع پروفیل‌های باز و بسته از ورق سیاه ساخته می‌شوند و همان‌طور که گفتیم شکل آن‌ها، تعیین‌کننده کاربردشان است.

انواع پروفیل و کاربردهای آن به چند دسته تقسیم می‌شود؟

 بهتر است با هر کدام از انواع قوطی پروفیل‌های مورد استفاده در حوزه‌ی ساختمان‌سازی و صنعت آشنا شوید و کاربرد هر کدام را به صورت جداگانه بدانید:

قوطی صنعتی

قوطی صنعتی یا همان پروفیل سنگین، در سازه‌های فلزی بزرگ، پل‌ها، تابلوهای تبلیغاتی و صنایع نظامی، دارای کاربردهای متفاوتی است. ساختمان‌هایی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند در قسمت‌های مختلف، به ستون و باکس‌های فلزی نیازمند هستند؛ در چنین مواردی از قوطی صنعتی استفاده می‌شود.

البته بهتر است بدانید که قوطی صنعتی در ساخت خرپاهای عظیم هم کاربرد دارد. همچنین، در ساخت تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی از این نوع قوطی، استفاده‌های مختلفی می‌شود.

بارزترین مشخصه‌ی پروفیل‌های صنعتی، ابعاد بزرگ و استحکام بی‌نظیر این محصولات فولادی در تحمل انواع آسیب‌ها و ضربات احتمالی است. قوطی‌های صنعتی، توان باربری و استحکام کششی بسیار زیادی دارند.

قوطی مبلی

قوطی مبلی که به آن پروفیل سبک هم گفته می‌شود، دسته‌ای از پروفیل‌ها است که به دلیل داشتن خصوصیات متنوع و عالی، استفاده‌ی گسترده‌ای در ساخت مبلمان، دوچرخه، لوازم خانگی، اگزوز، کانکس و غیره دارد. قیمت پروفیل سبک بر حسب وزن اعلام می‌شود.

قوطی مبلی، از ورق سرد با ضخامت 0.7 الی 1.5 میلی‌متر تولید می‌شود. این محصول، می‌تواند سطح مقطع سه گوش، چهارگوش، دایره‌ای و یا ترکیبی داشته باشد.

رایج‌ترین پروفیل‌های مبلی، قوطی مبلی با سطح مقطع مربع و یا قوطی سبک با سطح مقطع مستطیلی‌شکل است که بین مصرف کنندگان از محبوبیت خاصی برخوردار است.

 کاربرد پروفیل ها

از مهمترین کاربردهای انواع پروفیل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

بیشتر پروفیل ها در ساخت درب و پنجره آهنی کاربرد دارند.
از پروفیل های مربع و مستطیل برای نرده های فلزی در و پنجره منازل، حفاظ کنار پله ها، حفاظ نرده و مواردی از این قبیل استفاده می شود.
نمونه های بزرگتر از این بخش ها کاربردهای متنوع تری دارند.
در ساخت سقف سوله از پروفیل Z یا سیپرلین استفاده می شود.
از پروفیل ها در ساخت تجهیزات پزشکی مانند تخت های بیمارستانی، حمل و نقل بیمار و تجهیزات آزمایشگاهی استفاده می شود.

 

 



:: برچسب‌ها: پروفیل , قوطی , قوطی پروفیل , قوطی مبلی , پروفیل صنعتی ,
:: بازدید از این مطلب : 167
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 10 فروردين 1402 | نظرات ()