نوشته شده توسط : رها رادفر

در نورد گرم، فلز از بین دو غلتک که فاصله آنها کمی کمتر از ضخامت فلز ورودی است عبور داده می شود و در جهت مخالف می چرخند. غلتک و فلز فلز را به جلو می راند و طول آن را افزایش و ضخامت آن را کاهش می دهد.

میزان کاهش ضخامت در هنگام نورد بستگی به میزان اصطکاک بین غلتک و سطح فلز دارد، به طوری که برای تغییر شکل زیاد، غلتک ها به جای جابجایی مواد روی آن می لغزند.

دمای نورد گرم

در نورد گرم کنترل دما اهمیت دارد، برای این منظور بهتر است دمای فلز به طور یکنواخت تا مقدار مشخصی افزایش یابد. فرآیند نورد نیاز به گرم نگه داشتن قطعه در دمای معین برای مدت طولانی دارد. اگر دمای قطعه یکنواخت نباشد، تغییر شکل ایجاد شده نیز غیر یکنواخت است. به عنوان مثال، اگر قطعه به اندازه کافی و یکنواخت گرم نشده باشد، سطوح بیرونی گرمتر از آنها به سطوح داخلی که سردتر و قوی تر هستند، نورد می شوند و اگر فلز پس از گرم شدن قطعه یا بین دو رول سرد شود، سطوح سرد شده مقاومت می کنند. تغییر شکل.

بنابراین هنگام تغییر شکل در قسمت داخلی که گرمتر و ضعیف تر است، احتمال ایجاد ترک یا شکستگی سطحی در قطعه وجود دارد.

در کارخانه هایی که تولید زیادی دارند معمولا از محصولات ریخته گری استفاده می کنند. پس از عملیات ریخته‌گری، خنک‌کاری به گونه‌ای کنترل می‌شود که می‌توانند محصول را بدون گرم کردن مجدد و جابجایی داخل دستگاه نورد گرم قرار دهند.

برای گرمایش برای تولیدات کوچکتر یا عملیات ثانویه، دمای مواد خام (شمش، بیلت یا دال) معمولاً دمای اتاق است. برای گرم کردن این قطعات تا دمای مناسب می توان آنها را در کوره های نفت سوز یا گاز سوز گرم کرد.

برای فولادهای کربنی ساده و فولادهای کم آلیاژ، حرارت معمولاً در حدود 1200 درجه سانتیگراد (2200 درجه فارنهایت) است. برای میلگردهای با قطر کوچک می توان از کوره های القایی برای گرمایش استفاده کرد.

نورد گرم معمولاً در حدود 50 تا 100 درجه سانتیگراد (100 تا 200 درجه فارنهایت) بالاتر از دمای تبلور مجدد متوقف می شود. پایان دادن به فرآیند نورد در این دمای نهایی از سخت شدن کرنشی مواد جلوگیری می کند و دانه های ریز و یکنواختی ایجاد می کند. قبل از تغییر شکل اضافی، لازم است قطعه دوباره گرم شود تا به شرایط مناسب برای نورد برسد.

مزایا و معایب نورد گرم

    مزایا و معایب نورد گرم عبارت است از
  1. به نیروی کمتری در طی فرآیند نسبت به نورد سرد احتیاج است
  2. تجهیزات و دستگاههای کمتری برای نورد گرم مورد نیاز است
  3. کرنش سختی کمتری در طی فرایند روی قطعه انجام می شود .
  4. قطعه ی فلزی تولید شده دارای استحکام کمتری نسبت به محصولات تولید نورد سرد است
  5. نورد گرم برای شمش های بزرگ مناسب است

اجزای کارخانجات نورد گرم

    اجزای اصلی لازم برای یک کارخانه نورد به ترتیب زیر می باشد :
  1. کوره پیش گرم : این کوره وظیفه گرم کردن قطعه تا دمای لازم برای نورد را دارد . برای کوره باید سیستمی طراحی شود که شمشالها داخل کوره حرکت کرده و از اول کوره وارد شده و تا زمان رسیدن به آخر کوره شمشالها به دمای لازم رسیده باشند .
  2. اجکتور: این وسیله وظیفه خارج کردن شمشالهای که به دمای لازم برای نورد ریده اند را دارد .
  3. پوسته زدا : این وسیله وظیفه برداشتن پوستهای ایجاد شده ناشی از ریخته گری و کرم کاری مجدد را به روشهای مختلف دارد .
  4. استند نورد : این وسیله برای نورد کردن شمشال یا کم کردن ضخامت قطعه را دارد که با استفاده از غلتکهای افقی این کار را انجام می دهد .
  5. استد اجر : این وسیله برای ایجاد ابعادب نسبتا دقیق از نظر عرضی و یکنواخت سازی کنارهای ورق و … کاربرد دارد که با غلتکهای عمودی این وظیفه را انجام می دهد .
  6. دستگاه های ضخامت سنج : این دستگاه وظیفه اندازه گیری ضخامت ورق تولید شده را دارد.
  7. تاب گیر : این وسیله برای تابگیری ورق بعد از تولید به کار میرود که این وظیفه را با چندین غلتک کوچک انجام می دهد .
  8. خط خنک کاری : این خط وظیفه خنک کاری ورق تولید شده را دارد که طبق شرایط محلی طراحی می شود .
  9. قیچی : وظیفه برش سر و انتهای ورق و همچنین سایز کردن ورق را دارد .
  10. دستگاه بسته بند : این دستگاه وظیفه وزن ورق و بسته بندی ورق تولید شده را به صورت اتوماتیک دارد


:: برچسب‌ها: نورد , نوردکاری , نورد گرم , فولاد ,
:: بازدید از این مطلب : 172
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 25 اسفند 1401 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : رها رادفر

ورق استنلس استیل ورقی است که پایه آن آهن است اما دارای آلیاژهای دیگری نیز می باشد و بسته به خواص مکانیکی آن مانند شکل پذیری، جوش و سختی عناصر دیگری در آن ترکیب می شوند. ورق های فولادی دارای درصد کمی کربن هستند که معمولاً کمتر از 2 است و هر چه میزان کربن در ورق های فولادی بیشتر باشد شکل پذیری و مقاومت آن ها کمتر می شود. این محصول در دو نوع مختلف مربع و مستطیل تولید می شود که هر دو ابعاد متفاوتی دارند و بسته به نیاز پروژه انتخاب می شوند. یکی دیگر از ویژگی های ورق های فولادی مقاومت بسیار بالای آن ها در برابر دماهای بالا و پایین است به طوری که این ورق ها می توانند دمای 1000+ درجه سانتی گراد و 200- درجه را تحمل کنند.

استنلس استیل چیست

 فولادها به دو دسته فولاد ساده یا فولاد زنگ نزن تقسیم می شوند که فولاد کربنی ساده دارای عناصر محدودی است یعنی به غیر از کربن حاوی سیلیکون، منگنز، گوگرد و فسفر نیز می باشد. حال اگر عناصری مانند کروم به آهن اضافه شود، فولاد ضد زنگ تولید می شود. فولاد ضد زنگ یا همان استیل ضد زنگ همانطور که از نامش پیداست ضد زنگ بوده و در برابر انواع خوردگی بسیار مقاوم است. علاوه بر این، کروم پس از ترکیب با اکسیژن هوا به اکسید کروم تبدیل می شود. این لایه با چشم دیده نمی شود، اما این عنصر لایه ای ایجاد می کند که بین هوا و فلز مانع ایجاد می کند و فولاد را ایمن و سالم نگه می دارد.

انواع ورق استیل

 در طبقه بندی این محصول ورق ها بر اساس آلیاژ تقسیم بندی می شوند. چندین سری فولاد از جمله سری 300 و 400 وجود دارد. اما معروف ترین و متداول ترین استیل موجود در بازار سری 300 است که ضد زنگ بوده و به انواع مختلفی از جمله 304، 305، 316، 321، 347 تقسیم می شود که در بین 304 مورد پرمصرف تر از بقیه هستند.

این در حالی است که استفاده از فولاد سری 400 کمی متفاوت است و بیشتر در زندگی روزمره دیده می شود. به عنوان مثال برای ساخت کارد و چنگال از استیل 420 و برای تزئین از استیل سری 430 استفاده می شود. به طور کلی این فلز چکش خواری خوبی دارد و به دلیل وجود عناصر موجود در این ورق از قیمت ارزان تری نسبت به فولاد سری 300 برخوردار است.

کاربرد ورق استیل چیست

ورق استیل امروزه به دلیل ویژگی ها و مزایای منحصر به فرد خود به یکی از پرمصرف ترین ورق های موجود در بازار تبدیل شده است. از انواع کاربردهای این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سقف ساختمان
پوشش بدنه و سقف درب آسانسور
ساخت لوازم خانگی
ساخت قطعات بزرگ در کشتی سازی و همچنین ساخت پمپ
ساخت تانکرهای شیمیایی
ساخت بدنه خودرو، کامیون و هواپیما
ساخت وسایل برقی مانند ترانسفورماتور



:: برچسب‌ها: ورق , ورق فولادی , ورق استیل , استیل , ساختمان سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 184
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 اسفند 1401 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : رها رادفر

 پروفیل چیست و چه کاربردهایی دارد؟

 پروفیل یک مقطع فولادی پرکاربرد است که به معنای واقعی کلمه به عنوان یک مقطع ثابت در یک طول مشخص تعریف می شود. پروفیل ها بر اساس کاربرد به 2 دسته ساختمانی و صنعتی تقسیم می شوند. از پروفیل های مختلف ساختمانی و برخی قطعات خودرو با استفاده از پروفیل های صنعتی درب و پنجره های آلومینیومی می سازند.

 پروفیل به چه روشی تولید می‌شود؟

در مورد روش های تولید پروفیل باید گفت که پروفیل ها با نورد گرم، خمش و پرس ورق فولادی و اتصال چند نوع پروفیل به یکدیگر تولید می شوند. بر اساس روش تولید، پروفیل ها به شرح زیر طبقه بندی می شوند:

پروفیل های نورد گرم (مانند قوطی)
پروفایل های ترکیبی

 پروفیل سنگین چیست؟

 پروفیل سنگین با ظاهر مستطیلی و مربعی در 2 نوع صنعتی و ساختمانی تولید شده و دارای تنوع ابعادی بالایی می باشد. معمولاً این پروفیل ها از طریق نورد گرم ورق های مشکی به ضخامت یک و نیم میلی متر ساخته می شوند. قیمت پروفیل های سنگین به وزن و ابعاد آنها بستگی دارد. هرچه ضخامت ورق فولادی استفاده شده کمتر باشد، قیمت پروفیل بیشتر می شود. البته در نظر داشته باشید که به دلیل وزن کمتر ورق های نازک تر، قیمت پروفیل ساخته شده از این ورق کمتر از پروفیل ساخته شده از ورق های ضخیم تر خواهد بود.

موارد مصرف پروفیل سنگین

پروفیل های سنگین می توانند نیروهای بالایی را تحمل کنند. از موارد استفاده از پروفیل سنگین می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ساخت شاسی ماشین آلات سنگین
ساخت دستگاه های صنعتی
ساخت ستون در و پنجره
راهسازی
خودرو سازی

خصوصیات پروفیل سنگین

مهمترین ویژگی های پروفیل سنگین به شرح زیر است:

استحکام خمشی و پیچشی بالاتر
داشتن سطح سختی بالاتر
قابلیت جوشکاری بیشتر
قیمت ارزان تر به ازای هر واحد وزن



:: برچسب‌ها: پروفیل , قوطی آهن , قوطی پروفیل , پروفیل سنگین , خودروسازی ,
:: بازدید از این مطلب : 187
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 اسفند 1401 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : رها رادفر

یکی از روش های تولید محصولات فولادی نورد سرد می باشد. این مرحله در دمای اتاق و بسیار کمتر از دمای نورد گرم انجام می شود. بنابراین به آن عملیات نورد سرد می گویند. ورق های تولید شده توسط فرآیند گرم در نورد سرد کشیده و نازک می شوند. در عملیات نورد سرد، ورق های نازکی برای ساختن پروفیل هایی مانند ناودانی، سپر و غیره تولید می شود. یکی از مزایای این فرآیند دقت ابعادی بالا است.

فرآیند نورد سرد

محصولات پس از تولید به روش نورد گرم وارد مرحله پردازش نورد سرد می شوند. به این ترتیب فولاد پس از نورد گرم تا دمای اتاق خنک می شود. سپس غلتک های نورد سرد دوباره با دمای کمتر از دمای تبلور از آنها عبور می کنند تا ورق ها نازک تر شوند. این فرآیند ورق ها را از نظر شکل پذیری سخت تر می کند. بنابراین با عملیات آنیلینگ، پلاستیسیته و انعطاف پذیری ورق ها افزایش می یابد.

ماشین های نورد سرد معمولا دارای ضخامت سنج هایی هستند که فولاد را هنگام خروج از غلتک ها بررسی می کند. ماشین های چند مرحله ای دارای سه تا شش جفت غلتک در یک سری هستند تا ضخامت را کاهش دهند تا به محصول نهایی برسند.

محصول فولادی در هر مرحله نسبت به مرحله قبل تغییر شکل می دهد. در نهایت با استفاده از ورق آهن تولیدی پروفیل های مختلفی ساخته می شود. لازم به ذکر است که ورق های روغنی نوعی از مراحل تولید عملیات نورد سرد می باشد.

مزایای نورد سرد

مزایای محصولات نورد سرد نسبت به نورد گرم:

محصولات با ابعاد دقیق تولید می شوند.
محصول تولید شده با این روش دارای مقاومت و انعطاف پذیری بالایی است.
ورق سرد قابلیت شکل دهی بالایی دارد.
محصول نهایی تولید شده با این روش استحکام بالاتری دارد.
سختی محصولات تولید شده با این روش 20 درصد بهبود می یابد.



:: برچسب‌ها: نوردکاری , نورد سرد , فولاد , پروفیل , ورق فولادی ,
:: بازدید از این مطلب : 223
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 اسفند 1401 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : رها رادفر

ناودانی یکی از مقاطع فولادی است که در دسته پروفیل های باز قرار می گیرد. این پروفیل از یک سطح افقی به نام جان و دو سطح عمودی به نام بال تشکیل شده است. 

ناودانی ها در انواع مختلفی طبقه بندی می شوند که مهمترین آنها گالوانیزه، آلومینیوم و فولاد ضد زنگ می باشد. این محصول بر اساس نوع محصول با قیمت های متفاوتی در بازار موجود است. نوع ناودانی آلومینیومی از نظر وزن سبکتر بوده و از شکل پذیری و استحکام بالایی برخوردار است.

ناودانی های آلومینیومی بیشترین کاربرد را در ساخت چارچوب در و پنجره، سازه های اسکلت و شاسی تریلر دارند.

ویژگی‌های ناودانی

ناودانی ها با توجه به کاربردهای مختلف دارای ویژگی های زیادی هستند که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

مقاومت در برابر تنش های فولادی
اشغال فضای کم
سرعت نصب بالا در ساختمان
مقاومت در برابر ضربه
کارآمد بودن در دراز مدت
وزن کم اسکلت فلزی

کاربردهای ناودانی

ناودانی در صنایع مختلفی مانند خودروسازی و ساخت و ساز استفاده می شود. شاید بتوان کاربرد اصلی ناودانی را در صنایع مختلف دانست که به منظور پایه و قاب مورد استفاده قرار می گیرند.

در ساخت سازه های فولادی مانند پل های فولادی از ناودانی بسیار استفاده می شود. به طور کلی از مهمترین کاربردهای ناودانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ساخت نمای ساختمان
ساخت قاب
ساختمان های معماری
ساخت سازه های دریایی
ساخت خرپا
استفاده از ناودانی به عنوان تیر یا ستون
در ساخت ماشین آلات



:: برچسب‌ها: ناودانی , پروفیل , فولاد , آهن , خودروسازی ,
:: بازدید از این مطلب : 195
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 26 بهمن 1401 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : رها رادفر

قوطی آهنی را در زبان انگلیسی باکس یا لوله مربع فولادی می گویند و ابعاد آن عموماً حداقل 1 سانتی متر در 1 سانتی متر و حداکثر 50 در 50 سانتی متر است. کاربردی ترین اندازه برای قوطی ها 2*2 سانتی متر یا 20 میلی متر در 20 میلی متر است. به همین علت قیمت قوطی 2*2 بر قیمت کل پروژه اثرگذار خواهد بود.

انواع قوطی 2 در 2

قوطی صنعتی:
پروفیل سنگین یا قوطی صنعتی یکی از مقاطع فولادی مهم در صنعت ساختمان است. انواع قوطی های صنعتی در بازار موجود است و این محصول در ساخت قطعات خاص کاربرد فراوانی دارد. قوطی های صنعتی با توجه به نوع کاربرد خود به دو نوع صنعتی و ساختمانی تقسیم می شوند. وزن کم و استقامت بالا از مزایایی است که می توان برای قوطی های صنعتی در نظر گرفت.
قوطی های صنعتی مربع و مستطیل در مقاطع کوچک به عنوان نرده فلزی در و پنجره و اطراف پله ها استفاده می شود. در مقاطع بزرگتر از این محصول در ساخت اسکلت فلزی ساختمان و ساخت شاسی تانکرهای نفتکش و تریلر استفاده می شود.
قوطی های صنعتی نقش مهمی در صنعت ساختمان دارند به همین دلیل تغییرات قیمتی این محصول می تواند تاثیر زیادی بر بازار مسکن و خودرو داشته باشد. کیفیت پروفیل، ابعاد قوطی، تغییرات نرخ ارز و شرکت سازنده از عوامل مهمی هستند که در کاهش یا افزایش قیمت قوطی صنعتی موثر هستند.

قوطی مبلی:
قوطی مبلی یا پروفیل قوطی سبک یکی از مهم ترین دسته پروفیل هایی است که با ورق های روغنی (نورد سرد) با ضخامت کمتر از 2 میلی متر ساخته می شود. قیمت در نظر گرفته شده برای این محصول به ازای هر واحد وزن جعبه مبل می باشد. سایز باکس مبل در ابعاد و ضخامت های مختلف می باشد و قیمت آن با توجه به موارد مختلف تعیین می شود.
از بارزترین ویژگی های این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. دارای قطر و ضخامت مناسب (این محصول فولادی در صنایعی که نیاز به ضخامت پروفیل کمتری دارند استفاده می شود.)
2. جوش پذیری و شکل پذیری عالی
3. کیفیت سطح عالی
4. قابلیت آبکاری
5. تنوع ابعادی
قوطی مبلی در بین محصولات فولادی معروف به پروفیل جایگاه ویژه ای دارد. این محصول به دلیل وزن سبک، ضخامت کم، ظاهر براق و سطح یکپارچه، طرفداران خاصی در بین مصرف کنندگان بخش فولادی دارد.

قوطی 2 در 2 چه کاربردهایی دارد؟

قوطی ها تقریبا در همه جا استفاده می شوند که در ادامه به معرفی تعداد محدودی از آنها می پردازیم.

در و پنجره
اسکلت ساختمان
قطعات خودرو
ساخت تریلر و شاسی تانکر
پایه میز و صندلی
پوشش سقف سوله
تولید تجهیزات پزشکی



:: برچسب‌ها: قوطی , قوطی 2 در 2 , قوطی 2*2 , پروفیل , قوطی پروفیل , قیمت قوطی آهن , فولاد , آهن ,
:: بازدید از این مطلب : 217
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1401 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : رها رادفر

تیرآهن به عنوان یکی از مهمترین مقاطع فولادی کاربردهای فراوانی در پروژه های صنعتی و ساختمانی دارد. وظیفه اصلی آن مقاومت در برابر تنش های ناشی از نیروهای وارد شده به آن است. این مقطع فولادی انواع مختلفی دارد و کارخانه های زیادی در ایران وجود دارند که این محصول را تولید می کنند. به همین علت در کارخانه های مختلف قیمت تیرآهن متفاوت از یک دیگر می باشد.

تیرآهن یک پروفیل شناخته شده به دو شکل مقطع I و H است که کاربرد گسترده‌ای در صنعت و ساختمان‌سازی دارد. از انواع تیرآهن I، می‌توان به IPN و IPE و از انواع H، می‌توان به  HEA و HEB و HEM اشاره کرد. این نامگذاری بر اساس استاندارد اروپاست و در کشورهای مختلف اسامی متفاوتی دارد.

انواع سایزهای تیرآهن چیست؟

اگرچه تیرها انواع مختلفی دارند، اما اندازه های مختلفی دارند که هر کدام کاربردهای متفاوتی دارند. برخی از اندازه های سنگین تیرها برای کاربردهای خاص استفاده می شوند.

سایز 12
سایز 14
سایز 16
سایز 18
سایز 20
سایز 22
سایز 24
سایز 27
سایز 30

مزایا و معایب استفاده از تیرآهن چیست؟

تیرآهن یکی از مهم ترین مقاطع فولادی است و استفاده از آن در سازه های فولادی مزایای زیادی دارد که در زیر به آن اشاره می کنیم:

برای اتصال قطعات مختلف به یکدیگر در سازه های فولادی مناسب هستند.
اجرا و نصب آن بسیار سریع است.
تیرها در ارتفاعات کاربرد زیادی دارند.
قطعاتی هستند که در کارخانه پیش ساخته می شوند.
لازم به ذکر است که این مقطع فولادی در کنار تمامی مزایایی که دارد دارای معایبی نیز می باشد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

ضعف در دمای بالا: مقاومت ساختمان با افزایش دما کاهش می یابد، یعنی اگر دمای اسکلت فلزی به 600 درجه سانتیگراد برسد، تعادل ساختمان به خطر می افتد.
تخریب و خوردگی فلزات در مقابل عوامل خارجی: قطعات فلزی مورد استفاده در ساختمان سازی در اثر تماس با عوامل خارجی دچار خوردگی می شوند و این موضوع باعث کاهش ابعاد قطعات فلزی می شود. بنابراین، در نهایت با افزایش هزینه های نگهداری و حفاظت ساختمان مواجه خواهید شد.
اتصال نامناسب قطعات به یکدیگر: در ساختمان های فلزی، قطعات با جوش، پرچ و پیچ به یکدیگر متصل می شوند، اما گاهی اوقات به دلیل عدم مهارت جوشکار، ممکن است این کار به درستی پیش نرود و پس از گذشت زمان، پروژه ها با مشکل مواجه شوند. یک ساختمان بسازید.



:: برچسب‌ها: تیرآهن , آهن , فولاد , پروفیل , ساختمان سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 221
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 بهمن 1401 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : رها رادفر

پالت محصولی از فلز، آلومینیوم، فولاد ضد زنگ یا کربن است که برای جابجایی مواد سنگین استفاده می شود و حمل و نقل آن با لیفتراک را آسان می کند. از این میان فولاد کربنی ارزان ترین است و دوام عالی دارد. هر چند که قیمت بالاتری نسبت به چوب و پلاستیک دارد. 

فولاد ضد زنگ سنگین ترین و بادوام ترین نوع است که نیازی به پوشش رنگی ندارد. در موارد دیگر، پالت با پوششی از روی پوشانده می شود که مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی نشان می دهد.

از سوی دیگر، پالت های آلومینیومی وجود دارند که در عین اینکه مانند فولاد ضد زنگ مقاوم هستند، بسیار سبک تر هستند. به همین دلیل در خطوط هوایی از آن بسیار استفاده می شود.

انواع پالت های فلزی کدام است؟

 پالت ها به طور کلی در دو دسته تولید و عرضه می شوند که در زیر به شرح آنها می پردازیم:

پالت تخت فلزی
پالت تخت فلزی مصارف خاص خود را دارد و در 2 نوع پالت تخت یک طرفه و دو طرفه تولید می شود.

اجزای پالت تخت فلزی
این پالت از قوطی 40*100 پایه پالت و از ورق خمیده یک یا دو لبه با توجه به عمق و طول طبقات قفسه بندی و تحمل بار طراحی و تولید می شود.

جعبه پالت فلزی
پالت جعبه ای یا پالت دیواری به دلیل قابلیت چیدمان روی هم باعث صرفه جویی در فضای اشغال شده می شود و جایگزین مناسبی برای انبارهایی است که نیاز به قفسه بندی ندارند و برای آنها قابل حمل بودن چیدمان حائز اهمیت است. به عبارت دیگر، روند تخلیه را سرعت می بخشد. خود جعبه پالت در 3 نوع دیوار حصاری، دیوار مشبک و دیوار تاشو تولید و عرضه می شود.

مزایا و معایب پالت‌های فلزی

 

پالت‌ فلزی از مزایا و معایبی برخوردار است که لازم است هنگام خرید، به آن‌ها توجه شود. این موارد به شرح زیر است:

  • استحکام بالا
  • عدم امکان آتش‌سوزی
  • قابل شست‌وشو بودن
  • نگهداری آسان
  • قابلیت بازیافت
  • قیمت بالا
  • وزن سنگین
  • هزینه تعمیر زیاد


:: برچسب‌ها: پالت , فولاد , آهن , فلز ,
:: بازدید از این مطلب : 208
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 6 بهمن 1401 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : رها رادفر

پروفیل ها نوعی از اجزای سازه ای هستند که دارای ویژگی هایی مانند سطح مقطع ثابت و طول زیاد می باشند. پروفیل در صنایعی مانند ساختمان سازی، خودروسازی، کشتی سازی، تولید میز و مبلمان اداری و ... کاربرد دارد. ضخامت پروفیل یکی دیگر از عوامل تعیین کننده قیمت پروفیل است.

پروفیل چیست؟

پروفیل ها مقاطع باز یا بسته هستند که بر اساس وزن، نوع کاربرد و نوع مقطع به انواع مختلفی تقسیم می شوند. بنابراین کلیه مقاطع فولادی، آلومینیومی، فولادی و ... جزء انواع پروفیل می باشد. در ادامه به بررسی دقیق هر نوع پروفیل می پردازیم.

انواع پروفایل از نظر کاربرد

پروفیل ها را می توان بر اساس زمینه ای که در آن استفاده می شود به دو دسته صنعتی عمومی و ساختمانی تقسیم کرد که نام گذاری هر کدام از این پروفیل ها کاربرد آنها را مشخص می کند.

مشخصات ساخت و ساز

پروفیل های ساختمانی به طور گسترده در بخش های مختلف ساخت و ساز استفاده می شود. گروهی از این پروفیل ها در ساخت درب و پنجره و گروهی دیگر در زمینه استحکام سازه کاربرد دارند.

پروفیل صنعتی

گروهی از پروفیل ها است که در صنایع مختلف مانند خودروسازی و نظامی استفاده می شود. بیشتر پروفیل های صنعتی دارای ویژگی های مکانیکی و الکتریکی خاصی هستند که آنها را برای کاربردهای خاص مناسب می کند. بنابراین هر تولید کننده پروفیل قادر به تولید پروفیل صنعتی نیست.

انواع پروفیل از نظر مقطع

به طور کلی پروفیل ها از نظر سطح مقطع به دو دسته تقسیم می شوند:

پروفیل باز: پروفیل هایی هستند که فضای خالی داخلی ندارند مانند انواع تیرآهن، نبشی، ناودانی و ....

پروفیل های بسته: پروفیل های بسته مانند لوله، قوطی، پروفیل در و پنجره و غیره.

کاربرد پروفیل

یکی از مهمترین و شناخته شده ترین کاربردهای پروفیل در ساخت و ساز می باشد. در صنعت ساختمان از مصالح زیادی استفاده می شود که هر کدام نقشی در تکمیل ساختمان دارند. یکی از این مصالح که کاربردهای زیادی در ساختمان سازی دارد پروفیل است. از نوع ساخت این محصول به نام پروفیل 508 یا پروفیل در و پنجره در ساخت درب و پنجره استفاده می شود. پروفیل های مورد استفاده در ساخت درب و پنجره دارای دو مقطع باز و بسته می باشد. از دیگر کاربردهای پروفیل در ساختمان ها می توان به ساخت نرده راه پله، حفاظ تراس و نمای ساختمان اشاره کرد.



:: برچسب‌ها: پروفیل , پروفیل باز , پروفیل بسته , ساختمان سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 222
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 بهمن 1401 | نظرات (0)
نوشته شده توسط : رها رادفر

یکی از اصطلاحاتی که در معاملات میلگرد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، میلگرد باندل است. در واقع قبل از دریافت میلگردها در دست مصرف کنندگان و مشتریان، در کارخانه تولید میلگرد بسته بندی می شود و به این بسته بندی ها میلگرد باندل می گویند. یکی از نکاتی که باید به آن توجه کرد این است که نوار میلگرد با توجه به شرکت سازنده میلگرد می تواند متفاوت باشد.

هر بندیل میلگرد چند شاخه دارد؟

شاید از خود بپرسید که دسته ها از نظر وزنی چگونه هستند و هر بسته میلگرد چند شاخه می تواند داشته باشد؟ وزن هر بسته میلگرد می تواند از 2 تا حدود 5 تن متغیر باشد و تعداد شاخه های بسته های میلگرد با توجه به برند سازنده و اندازه میلگرد متفاوت است.

در واقع آنچه ثابت شده این است که باید به وزن میلگرد بیشتر از تعداد توجه شود. به عبارت دیگر باید گفت وزن هر بسته میلگرد چقدر است و بر اساس وزن میلگردهای هر شاخه یا کلاف باید گفت که در هر بسته چند یا چند میلگرد قرار می گیرد.

گاهی لازم است خودتان از ماشین حساب استفاده کنید و تعداد شاخه های هر بسته را محاسبه کنید. با داشتن اطلاعاتی از اندازه و وزن هر شاخه و تناژ میلگرد می توان تعداد شاخه های هر شاخه را محاسبه کرد. برای به دست آوردن تعداد شاخه های هر بسته میلگرد همانطور که در بالا ذکر شد، با توجه به برند سازنده و اندازه میلگرد، با تقسیم وزن بسته میلگرد آن کارخانه بر وزن هر شاخه از میلگرد تولیدی آن کارخانه. تعداد شاخه های هر بسته بدست می آید. آورده شده

به عنوان مثال در مورد میلگردهای تولید شده در کارخانه ذوب آهن اصفهان، وزن هر میلگرد 4 تن و 700 کیلوگرم است. اگر وزن هر شاخه میلگرد 12 را معادل 10.5 کیلوگرم در نظر بگیریم، با تقسیم تناژ محصول بر 10.5 کیلوگرم، تعداد شاخه های آرماتور در هر بسته (447 شاخه) به دست می آید در حالی که این مقدار برای شاخه است. از میلگرد 14 در هر بسته حدود 313 شاخه وجود دارد.

شرایط نگهداری از میلگرد چگونه است؟

 محصولات خریداری شده باید در مکانی تمیز و عاری از هرگونه رطوبت نگهداری شوند. چون در این صورت دیرتر زنگ می زنند. پس از خرید محصول باید مراقب باشید که از آسیب، ضربه و بریدگی میله ها جلوگیری کنید.

روش حمل میلگرد از دیگر مواردی است که باید با دقت فراوان انجام شود. این محصولات را باید به گونه ای حمل کنید که از خم شدن جلوگیری شود و هرگز مستقیماً روی زمین نگهداری نشود. هنگام خم شدن و برش با ابزارهای برش مکانیکی، خمش برقی و دستی، حتما نکات ایمنی را رعایت کنید.



:: برچسب‌ها: میلگرد , بندیل , بندیل میلگرد ,
:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 دی 1401 | نظرات (0)